ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O Joe, η Loula και το Constantinople

0

Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ειδικά όταν πρόκειται για αποφάσεις που μένουν χαραγμένες στη Παγκόσμια Ιστορία.Μια λεπτομέρεια της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας  που προκάλεσε αίσθηση ήταν η αναφορά Biden στην Κωνσταντινούπολη-Constantinople και όχι “Istanbul”.

Από την Ιόλη Πιερίδη, όπως δημοσιεύτηκε αρχικά στο kourdistoportocali.com

“Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα, θυμόμαστε τις ζωές όλων όσων πέθαναν στη Γενοκτονία των Αρμενίων κατά την Οθωμανική περίοδο και υποσχόμαστε να αποτρέψουμε μια τέτοια θηριωδία. Ξεκίνησε στις 24 Απριλίου 1915 με τις συλλήψεις Αρμένιων διανοούμενων και ηγετών στην Κωνσταντινούπολη από τις οθωμανικές αρχές, 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν ή βάδισαν προς τον θάνατό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης” σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.Αναφορά στο όνομα της Κωνσταντινούπολης είχε κάνει και ο Yair Netanyahu-γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Το γεγονός ότι στο περιβάλλον του Joe Biden υπάρχουν πολλοί Έλληνες, έχει τη σημασία του. Ειδικά όταν πρόκειται για σπουδαίους Έλληνες όπως η Λούλα Λόη Αλαφογιάννη (Loula Lois Alafogiannis) η  οποία υπήρξε στενή φίλη και συνεργάτιδα της Χίλαρυ Κλίντον.Η Λούλα έχει τις ρίζες καταγωγής της από τη περιοχή του Θέρμου.Kαι όχι μόνο αυτό, αλλά ο σύζυγος της κ. Αλαφογιάννης ( Το Λόη είναι το πατρικό της) κατάγεται από τον Άγιο Βλάση Τριχωνίδας.Το ζεύγος Αλαφογιάννη ξεκίνησε το “Αμερικάνικο όνειρο”δημιουργώντας δύο σχολεία στην Αμερική, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε εμπορικές δραστηριότητες.Η Λούλα Λόη Αλαφογιάννη έχει αναπτύξει έντονη δράση σχετικά με τη θέση της γυναίκας.Η ίδια έχει ιδρύσει το Ελληνοαμερικάνικο Συμβούλιο Γυναικών, στο οποίο είναι και πρόεδρος.Όπως η ίδια είχε πει για το Παγκόσμιο συνέδριο γυναικών στο οποίο συμμετείχε: “Δεν είναι τυχαίο ότι επί τόσα χρόνια διατηρούμε τη φήμη μας παρέχοντας στις γυναίκες-επιχειρηματίες έναν άριστο συνδυασμό δουλειάς και ψυχαγωγίας με στόχο την ενδυνάμωση των παγκόσμιων δεσμών και των επιχειρησιακών σχέσεων μέσω συνεδρίων, ημερίδων και κοινωνικών δραστηριοτήτων.»

Ο σκοπός και οι δραστηριότητες του EAWC (Euro- AmericanWomen΄s Council )

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ- ΗΠΑ 19η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ GLOBAL GODDESS ARTEMIS AWARD,MARIO DI NATALE ( MΑΡΙΟ ΝΤΙ ΝΑΤΑΛΕ ) ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ CAROLYN B MALONEY( ΚΑΡΟΛΙΝ ΜΑΛΟΝΙ ) ΛΟΥΛΑ ΛΟΗ ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗ

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ- ΗΠΑ 19η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ GLOBAL GODDESS ARTEMIS AWARD,CAROLYN B MALONEY( ΚΑΡΟΛΙΝ ΜΑΛΟΝΙ ) DAISEY GALLAGHER ( ΝΤΑΙΖΗ ΓΚΑΛΑΧΕΡ ) ΛΟΥΛΑ ΛΟΗ ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗ MARIO DI NATALE ( MΑΡΙΟ ΝΤΙ ΝΑΤΑΛΕ ) ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ JUDY SHEPPARD (ΤΖΟΥΝΤΙ ΣΕΠΑΡΝΤ )

Ο σκοπός του EAWC ( Euro- AmericanWomen΄s Council ) είναι να ενδυναμώνει το κύρος της Γυναίκας στη παγκόσμια αγορά χτίζοντας στρατηγικές και συμμαχίες ανάμεσα στις Γυναίκες του χώρου των επιχειρήσεων και τους επιφανείς ηγέτες στις ΗΠΑ, Ευρώπη, Μεξικό, Λατινική Αμερική Ασία και σε άλλα μέρη παγκοσμίως. Μέσω του EAWC Γυναίκες από διαφορετικά περιβάλλοντα και με ποίκιλλα επιτεύγματα εργάζονται μαζί για να προωθήσουν την πορεία των Γυναικών σε θέσεις εξουσίας και υπευθυνότητας.

Στην 19η Τελετή Απονομής του Global Goddess Artemis Award ανάμεσα στους βραβευμένους ήταν η Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, Κατερίνα Παναγοπούλου, o Ελληνο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Πολ Σαρμπάνης, η φημισμένη ζωγράφος Σταματία Τριβουλίδη, η Μαρία και ο Κώστας Δομένικος της International & Domestic Child Services), ο Ελληνο Αμερικανός pastry chef Νίκος Νικολόπουλος, ο Μάριο Ντι Νατάλε πρόεδρος της Εθνικής Πιλότων Formula 1 και ο Κώστας Μαστοράκης CEO της KNOWHOW.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Κώστας Μαστοράκης προσέφερε τη φανέλα του φημισμένου πιλότου της Formula 1, Νico Rosberg που αγωνίζεται με την MERCEDES και κέρδισε βραβείο του Grand Prixτου Μονακό 2015,στην γερουσιαστή των ΗΠΑ, Carolyn B. Maloney

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ-CAROLYN MALONEY

Στο πλευρό των ανθρώπων

Previous article

Ποιους εξυπηρετεί η το κατασκευασμένο, ανύπαρκτο σκάνδαλο της Swiss Med ;;;

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *