ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχία για τις αυξήσεις και στο πετρέλαιο θέρμανσης – Δείτε την πορεία των τιμών από το 2011 μέχρι σήμερα

0

Η επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την κρίση της πανδημίας επέφερε αναταράξεις  σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελληνική οικονομία ο πληθωρισμός αντικατοπτρίζεται σε όλα τα προϊόντα και κυρίως στον τομέα της ενέργειας, με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να βρίσκεται 30% πάνω σε σχέση με πέρυσι. Τα νοικοκυριά που έχουν επιλέξει να ζεσταθούν με φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα, προβλέπεται να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, καθώς το φυσικό αέριο συμπαρασύρει το ηλεκτρικό ρεύμα σε αύξηση έως και 50%!

Πότε όμως σημειώθηκε η μεγαλύτερη άνοδος στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης; Η Petroil Fuels έκανε έρευνα τιμών και σας παραθέτει τα αποτελέσματα.

 Η τιμή του Πετρελαίου Θέρμανσης από το 2011 έως σήμερα

Η

Στο παραπάνω διάγραμμα αποτυπώνεται η διακύμανση για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από το 2011 μέχρι τη σεζόν 2020 – 2021.

Ξεκινώντας από το τελευταίο τρίμηνο του 2011, παρατηρείται μια σταδιακή αύξηση της τιμής του πετρελαίου, λόγο της ανησυχίας που άρχισε να υπάρχει γύρω από την αμερικανική οικονομία. Μπαίνοντας στο 2012 οι ανησυχίες παίρνουν σάρκα και οστά: Το Ευρωπαϊκό χρέος εκτινάσσει την τιμή του πετρελαίου στα 100$ ανά βαρέλι κλείνοντας τη μέση τιμή για την Ελλάδα στα 0.98€ το λίτρο.

Το 2012 – 2013, οι ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία προκάλεσαν αναταράξεις στην τιμή του  μαύρου χρυσού. Η παγκόσμια οικονομική κρίση καθώς και το σχέδιο ελέγχου και περιορισμού του λαθρεμπορίου, έριξαν τη ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 71% αυξάνοντας την μέση τιμή του στα 1.32€ το λίτρο στην χώρα μας. Την χρονιά 2013 – 2014 η τιμή παρέμεινε απαγορευτική για πολλά νοικοκυριά καθώς σημειώθηκε αύξηση στον ειδικό φόρο από τα 60 λεπτά στα 330 λεπτά, με πρόσχημα την εξίσωση του φόρου με το πετρέλαιο κίνησης.

Πρωτοφανή βουτιά στην τιμή του ωστόσο, συναντήσαμε το έτος 2015 – 2016, αυξάνοντας τη ζήτηση του ελληνικού λαού στο 25% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Τις χρονιές 2016 – 2018 η τιμή του πετρελαίου παρέμεινε σταθερή στο σχεδόν 1€ το λίτρο. Πιο συγκεκριμένα, το 2017 λόγω της βαρυχειμωνιάς, οι πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκαν 4% κατά την περίοδο διάθεσής του. Το ποσοστό αυτό όμως, δεν επέφερε θετικό πρόσημο στην αγορά αφού δεν αντιστάθμισε τη μείωση στην πώληση των υπόλοιπων καυσίμων.

Για τη σεζόν 2019 – 2020, η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης άγγιξε και ξεπέρασε ελάχιστα το 1€. Αναλυτικότερα, κατά την έναρξη της περιόδου διάθεσης του, τον Οκτώβριο του 2019, σημειώθηκε μείωση στην τιμή του πετρελαίου διεθνώς. Η πτωτική τιμή που σημείωσε το πολύτιμο καύσιμο, προκάλεσε την παράταση της περιόδου διάθεσης του μέχρι την 31η Μαΐου. Στόχος ήταν να σημειωθεί αποθεματοποίηση του πετρελαίου, χάρη στη χαμηλή τιμή διάθεσής του αλλά και την υποστήριξη της αγοράς των καυσίμων που πλήγηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι προβλέψεις για τη φετινή χρονιά

Η φετινή περίοδος θέρμανσης έκανε ντεμπούτο με την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης να κυμαίνεται από 1.10€  – 1.15€ το λίτρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 1.20€ το λίτρο για την επαρχία και τα νησιά της Ελλάδας, δηλαδή περίπου 30% αύξηση σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ο πληθωρισμός που αποτυπώθηκε σε όλα τα προϊόντα από τις αρχές Σεπτεμβρίου, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστα τα καύσιμα. Οι προβλέψεις για έναν δύσκολο χειμώνα, η μεγάλη ζήτηση προϊόντων κατά την περίοδο του κορονοϊού σε συνδυασμό με την αδυναμία μεταφορών όλο αυτό το διάστημα εκτόξευσαν την τιμή του πετρελαίου και δημιούργησαν όχι τόσο θετικές προβλέψεις για αυτήν τη χρονιά.

Οι μεγάλες επιβαρύνσεις ενόψει του χειμώνα έχουν προβληματίσει ήδη την κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε την άμεση ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την καταβολή του Επιδόματος θέρμανσης.

Πετρέλαιο Θέρμανσης με άτοκες δόσεις από την Petroil Fuels

Η Petroil Fuels είναι μία ελληνική εταιρεία πετρελαίου που δραστηριοποιείται στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης και στη διαχείριση πολυκατοικιών. Σήμερα, συνεχίζει να μεγαλώνει και να εξελίσσεται, έχοντας ως βασικό πυλώνα πάντα τη δική σου καλύτερη εξυπηρέτηση!

Αναγνωρίζοντας τις συνθήκες του φετινού χειμώνα, προσαρμόζουμε την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης και προσφέρουμε την επιλογή πληρωμής με έως και 12 άτοκες δόσεις! Με αυτόν τον τρόπο αν δυσκολεύεσαι να προμηθευτείς πετρέλαιο θέρμανσης, μπορείς να ολοκληρώσεις την παραγγελία σου και να πληρώνεις με δόσεις κάθε μήνα!

Πώς να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης με άτοκες δόσεις; Ο τρόπος είναι απλός και κυρίως σύντομος!

  1. Μπες στο site της Petroil Fuels.
  2. Συμπλήρωσε την φόρμα επικοινωνίας για το πετρέλαιο θέρμανσης.
  3. Ένας εξειδικευμένος υπάλληλος της Petroil Fuels θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου για να κανονίσετε τον τόπο και τον χρόνο παράδοσης, αλλά και τον τρόπο πληρωμής της παραγγελίας σου!

Αυτό ήταν! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις πληρωμή με πιστωτική κάρτα και να ορίσεις τις μηνιαίες άτοκες δόσεις που σε εξυπηρετούν! Κατά την παράδοση πληρώνεις μόνο την πρώτη δόση, ενώ κάθε μήνα θα σου έρχεται ειδοποίηση πληρωμής για τις υπόλοιπες! 

Πηγή: energypress.gr

Βράβευση από την βασιλική οικογένεια της Αυστρίας του προέδρου της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χ.Μαριόλη

Previous article

Νικόλαος Λάος: Μια αναδυόμενη καινούργια πρόταση στη φιλοσοφία και στην πολιτική οικονομία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.